ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

Προετοιμάζοντας την επίσκεψη στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας και στη λίμνη Ζηρού

Την πρώτη μέρα της άνοιξης - τουλάχιστον με το ημερολόγιο... - δηλαδή την 1η Μάρτη 2012, η τάξη μας, η Ε'1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, παρέα και με τους μαθητές της Στ'1, θα επισκεφθεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Φιλιππιάδας.

http://kpefilippiadas.blogspot.com

Το ΚΠΕ Φιλιππιάδας

Το ΚΠΕ Φιλιππιάδας Πρέβεζας στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της παλαιάς παιδόπολης της Λίμνης του Ζηρού σε κτήρια που ανακαινίστηκαν και ανακατασκευάστηκαν από τη Νομαρχία Πρέβεζας και το Δήμο Φιλιππιάδας.

Η παιδόπολη του Ζηρού χτίσθηκε από Ελβετούς αρχιτέκτονες με τρόπο ώστε να μοιάζει με μικρό χωριό και ονομάσθηκε "Άγιος Αλέξανδρος" από το ομώνυμο εκκλησάκι που υπάρχει δίπλα από τις εγκαταστάσεις.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της επίσκεψης οι μαθητές έχουν ανεβάσει σχετικές πληροφορίες για τη Λίμνη Ζηρού στο φόρουμ της τάξης μας:

http://faros.fforumfree.com/t446-topic#2428

Να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη θα κοστίσει 250 ευρώ (έξοδα μεταφοράς) και με απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου υπολογίστηκε σε 7 ευρώ η συμμετοχή του κάθε παιδιού.

Ειδικά για τους μαθητές της Ε'1, λόγω της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα της Helmepa Junior και που χρηματοδοτεί ένα μέρος των δράσεών μας που αφορούν το περιβάλλον, αποφασίσαμε με τα παιδιά να διαθέσουμε από το ταμείο της τάξης μας 2 ευρώ για κάθε παιδί που θα έρθει. Αν έρθουν όλοι, θα διαθέσουμε 34 ευρώ από τα 70 που αυτή τη στιγμή διαθέτει το ταμείο. Τα χρήματα αυτά, μαζί και με τα 30 ευρώ που διαθέσαμε για την επίσκεψη στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, ελπίζουμε ότι θα μας δοθούν από την Helmepa Junior, με την υποβολή των δικαιολογητικών αμέσως μετά την ολοκλήρωση του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκτελούμε, δηλαδή το καλοκαίρι. Το συνολικό ποσό που η Helmepa προτίθεται να μας δώσει για κάλυψη των δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι 150 ευρώ.

Να σημειώσουμε επίσης ότι τα χρήματα του ταμείου μας προέρχονται από τα κάλαντα που είπε η τάξη μας το περσινό Πάσχα και που ήταν συνολικά 100 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)