ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

Ξεχωριστή τιμή για την τάξη μας η πρόσκληση του κ. Σφακιανάκη σε ένα μικρό Φαροφύλακα!

Το περασμένο Σάββατο παρουσιάστηκε στη μικρή μας πόλη, την Ηγουμενίτσα, ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και το cyber bullying. Μια πρωτοβουλία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και που ο ίδιος ο διευθυντής της, ο γνωστός στο πανελλήνιο για τις επιτυχίες του, κ. Μανόλης Σφακιανάκης, υλοποίησε, πλαισιωμένος και από επίλεκτα στελέχη της υπηρεσίας του.

Για την ημερίδα έχουμε ξαναμιλήσει και στο ιστολόγιο αλλά και στο φόρουμ της τάξης μας, όπου και παρουσιάσαμε και εκτενές αφιέρωμα από όσα εκεί είδαμε και μάθαμε:


Τώρα ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε και κάτι ακόμη που μας γέμισε ξεχωριστή χαρά.


Στο τέλος της ημερίδας ένας από τους μικρούς Φαροφύλακες της τάξης μας που την παρακολούθησαν, δέχτηκε ένα δώρο - έκπληξη από τον κ. Σφακιανάκη. Κι ακούστε ποιο:

Έχουμε λοιπόν πλησιάσει τον κ. Σφακιανάκη και μιλάμε μαζί του για να τον ενημερώσουμε πως εδώ στην Ηγουμενίτσα τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το διαδίκτυο και μάλιστα μερικά έχουν και εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της πληροφορικής που ούτε και σε παιδιά της Αθήνας δε συναντούμε. Και πως έχουν δημιουργήσει όχι μόνο δικά τους ιστολόγια, αρκετά πλέον συνηθισμένο γεγονός για παιδιά δημοτικού, αλλά και φόρουμ!

Ο κ. Σφακιανάκης όταν το άκουσε έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αμέσως θέλησε να μάθει τη διεύθυνση του φόρουμ του μικρού Φαροφύλακα ενώ ταυτόχρονα μας αιφνιδίασε καλώντας τον στην Αθήνα και σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο Κάραβελ στις 8 Φεβρουαρίου 2012, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στον παγκόσμιο ιστό.

Φωνάξαμε λοιπόν του γονείς του νεαρού, που έκπληκτοι κι εκείνοι και χαρούμενοι άκουσαν την πρόσκληση, και αφού έγιναν οι συστάσεις, ο κ. Σφακιανάκης τους ζήτησε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να τους πει τα διαδικαστικά της μετάβασης στην εκδήλωση.

Το τηλεφώνημα λοιπόν έγινε και ο μικρός Φαροφύλακας την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, πετάει από τα Γιάννενα για Αθήνα, όπου και θα εκπροσωπήσει την ακριτική περιοχή μας σε συνέδριο με παιδιά από όλη την Ελλάδα!

Η χαρά μας είναι τεράστια. Αρκεί κανείς να σκεφτεί πως στο σχολείο μας δεν υπάρχει καθηγητής πληροφορικής και όσα κάνουμε στον τομέα αυτό οφείλονται σε μεράκι και μόνο και στην απίστευτη έφεση που έχουν τα ίδια τα παιδιά και που ρουφούν σαν σφουγγάρια τις γνώσεις για τους υπολογιστές.

Έχουμε λοιπόν αναφερθεί αρκετές φορές και στο ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης και στους κινδύνους του διαδικτύου και τα παιδιά παρά την αγάπη στους υπολογιστές ξέρουν πια ότι δεν πρέπει να αφήνουν την αληθινή ζωή και να απομονώνονται στην ξελογιάστρα οθόνη του κομπιούτερ. Ακόμη περισσότερο δεν πρέπει να ξημεροβραδιάζονται στο ίντερνετ σκοτώνοντας τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά να το αξιοποιούν ως ένα μεγάλο όπλο στη μάχη της γνώσης.

Άλλο όμως να τα λέει αυτά η δασκάλα της τάξης και άλλο να τα ακούς και από τον κ. Σφακιανάκη και πολύ περισσότερο να σου δίνεται η δυνατότητα να παραστείς σε ειδικό συνέδριο στην Αθήνα!

Η τιμή είναι όχι μόνο για το παιδί που προσκλήθηκε αλλά για όλη την τάξη! Γιατί τίποτε δε θα μπορούσαμε να κάνουμε στον τομέα της πληροφορικής αν δεν υπήρχε το ενδιαφέρον όλων των παιδιών και η συστηματική τους παρουσία στο φόρουμ που έχουμε δημιουργήσει.

Ταυτόχρονα η πρόσκληση λειτουργεί και ως επιβράβευση και επομένως ενισχύει όλους τους μαθητές να καλλιεργούν τα ενδιαφέροντά τους! Και καταλαβαίνετε ότι σε μια εποχή που δυστυχώς είναι της ήσσονος προσπάθειας αποτελεί αναγκαιότητα να αναλαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή που ανέλαβε ο κ. Σφακιανάκης, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα δεν έγινε τύποις και μόνο αλλά από γνήσιο ενδιαφέρον για τούτη τη μακρινή γωνίτσα της ελληνικής γης.

Τον ευχαριστώ και εκ μέρους των μαθητών μου αλλά και προσωπικά. Γιατί κι εμείς οι δάσκαλοι έχουμε ανάγκη από ενίσχυση και υποστήριξη στο έργο μας και με την κίνησή του αυτή νιώθω να γέμισαν "οι μπαταρίες" της ψυχής μου από νέα δύναμη. Και μάλιστα στον τόσο κρίσιμο τομέα του bullying, είτε αυτό που απασχολεί τον κ. Σφακιανάκη, το cyber bullying, είτε στις άλλες μορφές που αντιμετωπίζουμε οι παιδαγωγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)