ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

Προγραμματισμός επισκέψεων της τάξης μας

Η υπεύθυνη δασκάλα της τάξης κατέθεσε στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου τις ακόλουθες προτάσεις για διδακτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικά προγράμματα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΤΑΞΗ: Ε1 του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΑΞΗΣ: Λαμπρίδου Μαρία

ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011 – 2012

Προτάσεις προς το Σύλλογο Διδασκόντων:

  1. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (παρακολούθηση προγράμματος σχετικού με τη Βυζαντινή Ιστορία του τόπου μας)
  2. Επίσκεψη σε μνημεία της Θεσπρωτίας της Βυζαντινής περιόδου: Ιερά Μονή Γηρομερίου http://www.monigiromeriou.gr/el/prosbash.htm - συνδυασμός με περιήγηση σε παραδοσιακό χωριό πλησίον της μονής: «Σε κοντινή απόσταση από τη Μονή, μπορεί κανείς ακόμη να επισκεφθεί ενδιαφέροντα μνημεία και αξιόλογους χώρους όπως: τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής Γηρομέρι, Φοινίκι, Φανερωμένη, Σίδερη και Πλαίσιο.» Προτείνεται το Φοινίκι όπου υπάρχει και λαογραφικό μουσείο. http://paideia.forumotion.com/t155-topic
  3. Ακρόπολη Ντόλιανης (Αρχαία Φανοτή) – συνδυασμός με ενημέρωση των μαθητών για τα πλατάνια της περιοχής και την ασθένεια που τα απειλεί. Συνεργασία με την αρχαιολογική και τη δασική υπηρεσία.
  4. Λαογραφική Συλλογή Μήτση στην πόλη της Ηγουμενίτσας
  5. Μαργαρίτι – παραδοσιακός οικισμός - Έλος Καλοδικίου (συνεργασία με την υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και το φορέα διαχείρισης http://www.kalamas-acherontas.gr/perioxes/kalodiki )
  6. Ιωάννινα – Ιτς Καλέ – Βυζαντινό Μουσείο. Τόπος μαρτυρίου του Διονυσίου του Φιλοσόφου με αφορμή και τα 400 χρόνια από το θάνατό του. http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=16601 Συνδυασμός με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Ιωαννίνων και με αφορμή το πρόγραμμα για τα 50 χρόνια Αστερίξ: http://paideia.forumotion.com/t353-topic «Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Ιωαννίνων θα φιλοξενησει από τις 15 του μηνός έως και τις 30 Νοεμβρίου, τους παιδικούς μας ήρωες αστερίξ και οβελίξ και... ολόκλήρο το γαλατικό χωρίο και περιοδική έκθεση ''50 Χρόνια Αστερίξ'' που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τη Μαμούθ Κόμιξ, με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Αστερίξ.»
  7. Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου Θεσπρωτίας όπου λειτουργεί και νεοσύστατο τμήμα αφιερωμένο στην παιδεία του τόπου μας.
  8. ΚΠΕ Κόνιτσας. Παρακολούθηση σχετικού προγράμματος.
  9. Δρέπανο – Μακρυγιάλι: Καθαρισμός ακτής στα πλαίσια του προγράμματος της Helmepa Junior (συνεργασία με το φορέα διαχείρισης για ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις λιμνοθάλασσες της περιοχής)
  10. Συμμετοχή και της Ε΄ τάξης σε πιθανή επίσκεψης της Στ΄ τάξης του σχολείου στην Αθήνα και επισκέψεις σε μουσεία και μνημεία της Αθήνας και του Πειραιά. Προτείνονται η Ακρόπολη, το μουσείο Ακροπόλεως, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Θωρηκτό Αβέρωφ, το Πλανητάριο, το Μουσείο Μπενάκη, οι εγκαταστάσεις της Helmepa Junior. Θα ζητήσουμε οικονομική ενίσχυση για την εκδρομή αυτή από την Helmepa Junior και τον ΟΛΗΓ.
  11. Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκάδα με βάση το εκπαιδευτικό σενάριο που παρουσιάστηκε πέρυσι στο ενδοσχολικό σεμινάριο και με τίτλο Μποσκέτο: http://faros.fforumfree.com/t232-topic και εναλλακτικά σε κάποιο άλλο μέρος κοντινό στην Ηγουμενίτσα (πχ στην Κέρκυρα)
  12. Ιωάννινα: Παρακολούθηση κινηματογραφικής ταινίας κατάλληλης για παιδιά της τάξης μας ή παιδικής θεατρικής παράστασης, ανάλογα με τα φετινά προγράμματα των αρμόδιων φορέων.

Από τις παραπάνω προτάσεις θα επιλεγούν οι πλέον κατάλληλες και με βάση τον περιορισμό για 9 διδακτικές επισκέψεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

  1. Περιβαλλοντικό πρόγραμμα Helmepa Junior (σε συνέχεια του προγράμματος που υλοποιήσαμε πέρυσι και σε συνδυασμό με ανάλογες διδακτικές επισκέψεις σε περιοχές που σχετίζονται με το πρόγραμμα, στο Λιμεναρχείο, σε πλοία που δένουν στο λιμάνι της πόλης μας, επίσκεψη στην Κέρκυρα για πραγματοποίηση θαλάσσιου ταξιδιού κλπ) – Παρουσίαση του προγράμματος στις αρχές Ιουνίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη. (συνεργασία με υπεύθυνη περιβαλλοντικής αγωγής)
  2. Συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό – Μαθήματα πρώτων βοηθειών (συνεργασία με υπεύθυνο Αγωγής Υγείας)
  3. Παραδοσιακά παιχνίδια με έμφαση και στα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στα Βυζαντινά χρόνια. (συνεργασία με υπεύθυνο πολιτιστικών προγραμμάτων)
  4. Συνέχεια λειτουργίας του ιστολογίου της τάξης και του φόρουμ: http://faros.fforumfree.com http://tetartakia.blogspot.com/
  5. Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης της τάξης (ή και του σχολείου) – διοργάνωση έκθεσης βιβλίου σε συνεργασία και με τους γονείς του σχολείου μας. Πρόσκληση συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Πρόγραμμα ανάπτυξης της φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ. http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=149
  6. Έκδοση μαθητικής εφημερίδας - Δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο για περιβαλλοντικά θέματα και άλλα για τον πολιτισμό, την ιστορία κλπ του τόπου μας.
  7. Επισκέψεις σε φορείς της πόλης μας για κάλαντα (πχ γραφείο Περιφερειάρχη, Δημάρχου, Γηροκομείο Φιλιατών, Τράπεζες της γειτονιάς μας, Αστυνομική Διεύθυνση, Λιμεναρχείο κλπ) Διενέργεια εράνου με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα (πχ συγκέντρωση τροφίμων σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό)

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Λαμπρίδου Μαρία



_______________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από τις προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν μόνο όσες εγκρίνουν τα όργανα διοίκησης του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)