ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

Τα Τεταρτάκια έφεραν το "Λάζαρο"!

Τους δρόμους πήραν σήμερα τα Τεταρτάκια. Για να φέρουν το "Λάζαρο" και να πουν τα κάλαντα.



Εδώ βλέπουμε τα μικρά τους ποδαράκια να σκαρφαλώνουν τα σκαλιά της πρώην Νομαρχίας και να ετοιμάζονται να περάσουν τη μεγάλη πόρτα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, του κ. Πιτούλη.



Κρατώντας καλαθάκια πασχαλινά, στολισμένα με αγριολούλουδα, ζωγραφιές με ευχές και με προσωπάκια που άστραφταν από χαρά, σκόρπιζαν απ' όπου περνούσαν μια νότα γιορτινή και ένα αεράκι απ' τα παλιά. Τότε που κάθε γειτονιά τέτοιες μέρες αντιλαλούσε από τις φωνούλες των παιδιών και το "Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια".


Αρχή κάναμε από το γραφείο του αγαπημένου μας διευθυντή, κ. Β. Γεώργου, που κέρασε τα παιδιά και το πρώτο χαρτζιλίκι. Αλλά κι εκείνα του άφησαν ένα από τα καλαθάκια τους και μια μικρή καρτούλα:



Κατόπιν επισκεφθήκαμε την Αγροτική Τράπεζα που είναι δίπλα στο σχολείο μας:




Στο δρόμο μας και η Αστυνομία όπου και έγιναν δεκτά τα Τεταρτάκια με ιδιαίτερο ενθουσιασμό:



Έτσι εκτός από το Διοικητή, συγκεντρώθηκαν και όλοι οι υπάλληλοι του ορόφου και ζήτησαν να πούμε και σε εκείνους τα κάλαντα. Και μετά έπεσαν βροχή τα χαρτζιλίκια! Αυτό να πούμε την αλήθεια δεν το είχαμε προβλέψει. Εμείς βγήκαμε μόνο για το καλό και να πούμε τις ευχές μας για τις μέρες που έρχονται. Εννοείται όμως πως τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και όσο έβλεπαν την τσέπη του ταμία της τάξης, του Βασιλάκη, να φουσκώνει, όλο και έκαναν σχέδια για το πού θα ξοδέψουν τόσα χρήματα!


Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε το κτίριο της πρώην Νομαρχίας και ζητήσαμε την άδεια να τραγουδήσουμε τα κάλαντα στον κ. Αντιπεριφερειάρχη. Φυσικά και μας επέτρεψαν και ο κ. Πιτούλης υποδέχτηκε τους μαθητές με ένα πλατύ χαμόγελο. Όσο για τα παιδιά κοιτούσαν θαμπωμένα το μεγάλο γραφείο, όπου χτυπά η καρδιά ολόκληρης της Θεσπρωτίας. Κατόπιν βγάλαμε και μια αναμνηστική φωτογραφία με τον κ. Πιτούλη:



Επόμενος προορισμός μας το Δημαρχείο και το γραφείο του Δημάρχου μας, του κ. Κάτσινου:



Ο κ. Δήμαρχος άκουσε με μεγάλη χαρά τα κάλαντα και μίλησε με τα παιδιά που τον κοιτάζανε με περιέργεια ανάμικτη με θαυμασμό.



Ε, δεν είναι και λίγο μέσα σε μία ώρα να γνωρίσουν από κοντά τόσα σπουδαία πρόσωπα και ιδίως τους δύο σημαντικότερους εκπροσώπους του τόπου μας!


Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο το Προεδρείο μέτρησε το μικρό θησαυρό. 100 ευρώ! Κι άρχισε να καταστρώνει πλάνα για το πώς θα τα ξοδέψει με τον καλύτερο τρόπο. Κάτι έπιασε το αυτί μου για εκδρομή αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Εξάλλου πρέπει πρώτα να παρθεί απόφαση από τη Γενική Συνέλευση της τάξης!


Και σίγουρα μια τέτοια μέρα, τελευταία των μαθημάτων, τα παιδιά είχαν και άλλα σημαντικότερα πράγματα να σκεφτούν και να κουβεντιάσουν με τους συμμαθητές τους. Να ανταλλάξουν ευχές και να ανακοινώσουν τα σχέδιά τους για το Πάσχα.


Τις καλύτερες ευχές μας στέλνουμε και σε όλους εσάς που διαβάζετε το ιστολόγιό μας. Να περάσετε με υγεία και χαρά αυτές τις γιορτινές μέρες και κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα!


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!



Ακούστε τα κάλαντα κι εσείς...


(αρκεί ένα κλικ στο βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)