ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

Εκδρομή στο Μέτσοβο - επίσκεψη στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

Αύριο τα Τεταρτάκια θα επισκεφθούν το μαγευτικό Μέτσοβο. Η αναχώρηση θα γίνει πρωί πρωί ενώ η επιστροφή ορίστηκε για τις 14.00.


Κατά την παραμονή μας στο Μέτσοβο θα επισκεφθούμε και την Πινακοθήκη Αβέρωφ, την καλύτερη πινακοθήκη της Ελλάδας μετά την Εθνική Πινακοθήκη.


Μπορείτε να σχηματίσετε μια πρώτη εντύπωση επισκεπτόμενοι την Πινακοθήκη μέσω διαδικτύου:




Από το σάιτ αυτό παραθέτουμε τις εξής πληροφορίες:


Η Πινακοθήκη


Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ είναι μουσείο νεοελληνικής τέχνης. Λειτουργεί στο Μέτσοβο του νομού Ιωαννίνων από τον Αύγουστο του 1988. Έχει σε μόνιμη έκθεση αντιπροσωπευτικά έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως των Γύζη, Λύτρα, Βολανάκη, Ιακωβίδη, Παρθένη, Μαλέα, Γαλάνη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Μόραλη, Τέτση και πολλών ακόμα. Η Συλλογή έργων τέχνης του μουσείου θεωρείται μια από τις πληρέστερες και σημαντικότερες αυτής της περιόδου.


Εκτός από τη Μόνιμη Έκθεση, διοργανώνονται περιοδικές εκθέσες – θεματικές, αναδρομικές, ομαδικές ή άλλες ειδικότερου ενδιαφέροντος– με έργα που συγκεντρώνονται από άλλα μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της χώρας ή του εξωτερικού. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την οργάνωση επιστημονικών συμποσίων, ημερίδων, ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημιουργικών εργαστηρίων, ενώ το Παιδικό Εργαστήρι της Πινακοθήκης λειτουργεί σε τακτική βάση για τα παιδιά της περιοχής. Πλούσια είναι τέλος και η εκδοτική δραστηριότητα του μουσείου.


Να σημειώσουμε ότι ιδρυτής της Πινακοθήκης είναι ο Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας, ένας άνθρωπος με πολύπλευρα ταλέντα και με δραστηριότητες σε ένα ευρύτατο φάσμα της ζωής του τόπου. Σπούδασε δικηγόρος και οικονομολόγος, ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική αλλά και έγραψε πλούσιο λογοτεχνικό έργο. Πέρα όμως απ' αυτά ο Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας έβρισκε πάντα χρόνο να προσφέρει και στην ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, του Μετσόβου. Η Πινακοθήκη είναι ένα μόνο μέρος αυτής της προσφοράς.




για να εικονική περιήγηση στην Πινακοθήκη Αβέρωφ.




για να δείτε μερικούς από τους πίνακες που διαθέτει...


Καθώς η τάξη μας αυτόν τον καιρό προετοιμάζει έργα ζωγραφικής για τον πανελλήνιο διαγωνισμό της Helmepa Junior, η επίσκεψη στην Πινακοθήκη Αβέρωφ πιστεύουμε ότι θα συμβάλει καθοριστικά στον εμπλουτισμό των γνώσεων των παιδιών σε θέματα εικαστικών τεχνών και θα αποδώσει καρπούς μέσα από τις δικές τους δημιουργίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)