ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

Η HELMEPA JUNIOR επισκέφθηκε τη Θεσπρωτία!

Από το σάιτ της Helmepa Junior αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη είδηση:


http://www.helmepajunior.gr/dnews2.php?article_id=327



Το Νομό Θεσπρωτίας επισκέφτηκε στέλεχος της HELMEPA, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, για να παρουσιάσει το Πρόγραμμα "Παιδική HELMEPA" σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής και να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για το θαλάσσιο περιβάλλον, κατόπιν πρόσκλησης της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού κας Ειρήνης Παπαχρήστου.

Περίπου 250 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων Σαγιάδας-Ασπροκκλησίου, Πλαταριάς και 2ο Ηγουμενίτσας παρακολούθησαν τις ενημερωτικές παρουσιάσεις και πήραν μέρος σε περιβαλλοντικές δράσεις.

Συγκεκριμένα, στο 2ο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας όπου δραστηριοποιούνται δύο Ομάδες του Προγράμματος, τα μέλη της Παιδικής HELMEPA είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές κατασκευές από «άχρηστα» και φυσικά υλικά, καθώς και ποίημα αφιερωμένο στη HELMEPA. Στα Δ.Σ. Σαγιάδας-Ασπροκκλησίου και Πλαταριάς οργανώθηκε καθαρισμός της αυλής του σχολείου τους και της κοντινής τους παραλίας, αντίστοιχα.

Ευχαριστούμε θερμά την επί πολλά χρόνια εθελόντρια εκπαιδευτικό στην «Παιδική HELMEPA» κα Μαρία Λαμπρίδου, για τις προσπάθειές της να διαδοθεί το Πρόγραμμα στη Θεσπρωτία καθώς και τους Διευθυντές των σχολείων και τα ίδια τα παιδιά για τον ενθουσιασμό που έδειξαν.


Σημείωση:
Το Πρόγραμμα Παιδική HELMEPA υλοποιείται σε συνεργασία και με τη συνδρομή του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET) που έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη εξελίξεων στους τομείς εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και έρευνας στις μεταφορές, τις επιστήμες και την τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.


Από τη μεριά μας θα πρέπει να προσθέσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον κ. Δημήτριο Καζά, τον εκπρόσωπο της Helmepa Junior που ταξίδεψε ως τον ακριτικό νομό μας για να παρουσιάσει στα Θεσπρωτόπουλα και στους δασκάλους τους το πρόγραμμα της παιδικής περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Κι ελπίζουμε το μήνυμα της Helmepa που μας μετέφερε να ριζώσει στις καρδούλες των παιδιών και σύντομα να δώσει καρπούς...

_______________________

Για την επίσκεψη της Helmepa Junior στη Θεσπρωτία δείτε και την εξαιρετική παρουσίαση που ετοίμασε η κ. Παπαχρήστου Ειρήνη, η υπεύθυνη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του νομού μας:

http://dipe.thesp.sch.gr/dipe_last/index.php?option=com_content&view=article&id=151&Itemid=62

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)