ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ: Σάββατο, 25/9, ώρα 10 το πρωί, ραντεβού στο Δρέπανο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Helmepa Junior:

http://www.helmepajunior.gr/dnews2.php?article_id=294


Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA συντονίζει για ακόμη μία χρονιά στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών.

Από το 1985, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη διατήρησης των ακτών μας καθαρών από τα σκουπίδια.

Η HELMEPA προσκαλεί όλους όσοι αγαπούν τη θάλασσα να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, οργανώνοντας από μόνοι τους καθαρισμό μιας αγαπημένης τους ακτής τη συγκεκριμένη ημέρα ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου.

Ήδη συνεργαζόμενοι φορείς σε όλη την Ελλάδα, μέλη της Παιδικής HELMEPA και εκπαιδευτικοί σε δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ναυτιλιακές και άλλες εταιρείες-μέλη της HELMEPA, Λιμενικές Αρχές και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιστιοπλοϊκοί όμιλοι και καταδυτικοί σύλλογοι, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και άλλες εθελοντικές ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή διοργανώνοντας καθαρισμούς ακτών σε Αγ. Μαρίνα Κερατέας, Αρετσού Θεσσαλονίκης, Καλά Νερά Μαγνησίας, Λάρισα, Μαραθώνα Αττικής, Μυτιλήνη, Παξούς, Σάμο και Χανιά.

Η δράση των εθελοντών ξεκινάει το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου με τον καθαρισμό της Δημοτικής Παραλίας στη Βάρκιζα από στελέχη της εταιρείας-μέλους Danaos Shipping και τις οικογένειές τους.

Όσοι από εσάς δεν μπορείτε να διοργανώσετε εθελοντικό καθαρισμό ακτής, αλλά επιθυμείτε να πάρετε μέρος στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους καθαρισμούς ακτών που διοργανώνει η HELMEPA με συνεργαζόμενους φορείς το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στο Καβούρι Αττικής και στον Πειραιά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, τηλ. 210-9343088, email environment@helmepa.gr

Σημείωση: Το Πρόγραμμα Παιδική HELMEPA υλοποιείται σε συνεργασία και με τη συνδρομή του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET) που έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη εξελίξεων στους τομείς εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και έρευνας στις μεταφορές, τις επιστήμες και την τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.

Η τάξη μας, το Δ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, ως μέλος της Helmepa Junior, αποφάσισε να λάβει μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών.

Το ραντεβού μας είναι στο Δρέπανο, την παραλία της πόλης μας, το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 το πρωί.

Ακριβής τόπος συνάντησης και δράσης: αμέσως μετά τη στροφή, ανάμεσα δηλαδή στο κάμπινγκ και στο πρώτο παραλιακό μαγαζί.

Προθυμία να λάβουν μέρος έδειξαν και τα Πεμπτάκια του Ε2 τμήματος του σχολείου μας.

Η πρόσκληση όμως είναι ανοιχτή για όλους, μικρούς και μεγάλους. Θα είναι χαρά μας να έρθετε όσοι περισσότεροι μπορείτε και όλοι μαζί να βάλουμε ένα χεράκι για να καθαρίσουμε την αγαπημένη μας παραλία από τα σκουπίδια.

Προϋποθέσεις συμμετοχής για τους ανήλικους:

1. Να συνοδεύονται απαραιτήτως από τους γονείς τους ή τους κηδεμόνες τους σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας.

2. Να έχουν κατάλληλα γάντια για εργασία καθαρισμού. (αν κάποιος τα ξεχάσει, εμείς θα έχουμε μαζί μας να του δώσουμε γαντάκια, που ήδη μας πρόσφερε ο κ. Διευθυντής του σχολείου μας)

Η εργασία του καθαρισμού θα διαρκέσει από τις 10.00 ως τις 11.00 το πρωί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα αναβληθεί. Αν όμως έχει ήλιο φροντίστε να φοράτε καπελάκι.

Τονίζουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών είναι εθελοντική. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να έρθει αν δε το θέλει και φυσικά απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων που θα έχουν και την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής των παιδιών τους στη δραστηριότητα. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρευρεθούν θα λάβουν κι αυτοί μέρος εθελοντικά. Ο εθελοντισμός, μην το ξεχνάμε, είναι ταυτόσημη έννοια για τον καθένα που αγαπά το περιβάλλον και θέλει να το προστατεύει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)